Vybavení musí být na úrovni

Je-li Vaším snem provozovat restauraci, pak ji provozujte. Nemáte vzdělání v oboru kuchař? Pak to budete mít velmi těžké, to víte? Ale i tak můžete vést restauraci, která může dosáhnout věhlasu.

Máte přednosti manažera a marketingového experta, kterými se hned tak někdo pochlubit nemůže.

Máte schopnosti organizační a vytvoření fungujícího systému Vám také není cizí.
To je kvalitní deviza do takového podnikání.

Nejtěžší ale bude sehnat kvalitního šéfkuchaře, který se do posledního detailu postará o chod kuchyně. To bude asi Váš nejhorší úkol.

Když si ale poradíte i s tímto nelehkým úkolem, pak Vám nebude nic bránit v úspěšném provozování restauračního zařízení.

Rozhodně dbejte na profesionální vybavení kuchyně!

Každý kuchař Vám řekne, že bez kvalitních spotřebičů nebude provoz kuchyně jednoduchý. Proto nesmí chybět konvektomat, mycí soupravy, nerezový nábytek, či drtič odpadu. O kvalitním sporáku s dostatkem hořáků nemluvě. Ani uchovávání potravin v chladicích boxech není zanedbatelné.

Necukejte se, když toto všechno budete muset pořizovat. Chcete být přece na špičce vyhledávaných restaurací? A to Vám zajistí kvalitní, profesionálně vybavená kuchyně!

Klidně si nechte od svého šéfkuchaře vysvětlit, proč se nemůže obejít bez kvalitního konvektomatu. Že s jeho pomocí může jídlo upravovat:

· vařením v páře,
· grilováním,
· smažením,
· nebo pečením.

Není nad osobní zkušenost!

Kuchyni si vyzkoušejte na vlastní kůži.

· Sestavte jídelníček a jako pomocná síla v kuchyni jej pomozte uvařit.
· Poté si vyzkoušejte pozici hosta, abyste prověřil i personál, který obsluhuje.
· A nakonec se zařaďte do pozice obsluhujícího personálu, abyste poznal i tuto práci.

Tyto cenné poznatky Vám pomohou k získání vlastní zkušenosti, která zcela jistě ovlivní i Vaše rozhodování při provozu celé restaurace. Budete naprosto přesně znát úskalí jednotlivých pozic a jejich potřeb.